Landelijk gelegen perceel met af te breken woning op 1600m2

Verkocht Wingene Rokerstraat 5
Gelegen in een doodlopende straat, dus ideaal gelegen voor iemand die rust zoekt.
Op +/- 1km van het centrum van Wingene.

We zoeken een koper die kan genieten van mooie verzichten en die het ziet zitten om de woning met bijgebouwen af te breken en er een nieuwe woonst kan op bouwen. Geniet nu een voordeeltarief van slechts 6% BTW in plaats van 21% BTW. (* voorwaarden zie kantoor)

Bestemming: agrarisch gebied. Wetgeving zonevreemde eigendommen van toepassing: De woning mag verbouwd, nieuwgebouwd en/of uitgebreid worden. De plaats van de huidige woonst bepaalt de nieuwe inplanting, er moet nl. een overlapping van 75% zijn met de huidige inplanting, het volume van de bijgebouwen kunnen bijvoorbeeld samengevoegd worden bij de woning. Er kan een nieuw bijgebouw (bestemming opslag) van 40m2 gebouwd worden in de tuin.

Wat je zeker moet weten:
Vanaf 1 januari 2022: Bij een ingrijpende energetische renovatie of sloop en herbouw van de enige eigen woning betaalt u vanaf 1 januari 2022 nog maar 1 procent (voorheen 5 procent) ... registratiebelasting. Bespaar daardoor tot 12.250 EUR voor deze eigendom!
Ps: na de werken moet er een E-peil van maximum E60 behaald worden.

Meer info op:
https://www.vlaanderen.be/het-verkooprecht-bij-de-aankoop-van-de-enige-eigen-woning/aanvullend-verlaagd-tarief-voor-de-aankoop-van-de-enige-eigen-woning-met-verbintenis-tot-ingrijpende-energetische-renovatie

Meer informatie over de mogelijkheden met dit perceel?
Neem dan contact op met ons kantoor op het nummer 050/70 34 35 (Jolien)
Lees meer Verberg